Costa Blanca

© Nieuwbouw Tenerife

Nieuwbouw in Spanje

Over Costa Blanca

Costa Blanca

Deze Costa is een prachtige Middellandse kuststrook bestaande uit 74 zandstranden, kristalhelder water, leuke baaien, natuurparken en tal van dorpen en steden. Het kent een zeer aangenaam mediterraan klimaat met flink wat zon. De Middellandse Zee zorgt in de winter voor een verwarmend effect. De regio is goed te bereiken en een vlucht duurt +- 2u25.

Guadalest Reservoir in Costa Blanca

Natuurparken

De Costa Blanca beschikt over een prachtige natuur die u kan waarnemen in tal van beschermde natuurparken. Deze parken gaan van zoutmeren tot grillige bergen, van een rots die uit de zee oprijst tot een drassig gebied met rijstplanten en watervogels. De lente is het ideale seizoen om de prachtige flora te aanschouwen of misschien heeft u meer zin om een natuurlijk zwembad in te duiken.

Mundomar in Costa Blanca

Themaparken

De Costa Blanca beschikt over tal van themaparken om met het gezin volop van te genieten. Leef je volledig uit in het pretpark Terra Mitica of ga volledig voor waterpret in Aqualandia. Misschien blijf je liever met de voeten op de grond en bezoek je één van de dierentuinen zoals Mundomar waar je ten volle kan genieten van de prachtige shows.

Altea in Costa Blanca

Steden & cultuur

Verlaat eens de badplaatsen en ontdek de prachtige steden en dorpen die de Costa Blanca te bieden heeft. Denk maar aan het pittoreske Altea, het charmerende Moraira, het gevarieerde Alicante en het toeristische Torrevieja. Ga gerust ook eens wat meer landinwaarts en ontdek de ontelbare authentieke dorpjes met hun mooie gebouwen en pleintjes.

Watersport & golf

Er zijn ontelbare manieren om je uit te leven op het water. Van stand-up paddle, kayak, bodyboard tot flyboard. Of een bezoek aan het kabelpark in Torrevieja? Misschien wil je liever kitesurfen, windsurfen of snorkelen? Voor iedere waterrat wat wils. Verder zijn er voor golfliefhebbers ontelbaar veel prachtige golfbanen. Las Colinas Golf Course is een echte aanrader.

Wandelen in Costa Blanca

Wandelen & fietsen

De Costa Blanca is voorzien van ontelbare routes om zowel te fietsen als om te wandelen. Het leuke aan deze routes is dat ze je meenemen tussen de bergen, de zoutmeren, vruchtbare akkers of boomgaarden. Of misschien liever langs de Mediterrane Zee waar je kan genieten van de warme zeebries. Uw tocht wordt helemaal compleet met een lekkere lunch of pauze in één van de authentieke dorpjes uit de omgeving.

Paella eten in Costa Blanca

Typische keuken

Bij vakantie hoort altijd lekker eten. Producten zoals fruit, groenten, rijst, vis en wijn vind je ongetwijfeld in alle menu’s terug van de restaurants uit deze regio. De kwaliteit van het eten halen ze uit zowel de zee als uit hun moestuinen. Iedereen zal ongetwijfeld wel de paella’s kennen. Dit zijn rijstgerechten die je eigenlijk op verschillende kookwijzes kan proeven. Dit vergezeld met een goed glas lokale wijn, maakt jouw gerecht helemaal compleet.

Vastgoed

Ons vastgoedaanbod wordt in twee regio’s opgesplitst; Costa Blanca Noord en Costa Blanca Zuid. Het Noorden gaat van Denia tot de hoofdstad Alicante, het Zuiden gaat van de hoofdstad Alicante tot Pilar de la Horadada.

Bekijk alle beschikbare panden in Costa Blanca Noord of Costa Blanca Zuid.

Nieuwbouw te koop in Costa Blanca